Manchester City „încă adolescenți” în Liga Campionilor, spune Pep Guardiola

Pep Guardiola i-a dat lui Manchester City o verificare a realității, declarând că sunt „adolescenti” în Liga Campionilor.

City are un avantaj de 3-2 față de Schalke înainte de manșa secundă a 16-a de marți seara. Deși sunt încă favoriți la progres, Guardiola a subliniat relativa lipsă de experiență a lui City atunci când a fost întrebat ce este necesar pentru ca clubul să fie considerat o adevărată greutate continentală. Acesta este al optulea sezon în Liga Campionilor și a șasea oară când se califică în tururile eliminatorii.Cel mai mult au ajuns sunt semifinalele, pierzând în 2016 cu Real Madrid cu 1-0 la general. Hat-trick de 13 minute a lui Raheem Sterling îl conduce pe Manchester City pe lângă Watford Citește mai mult

„Desigur că putem ajunge în ultimele etape și mai face un pas înainte, nu pot nega asta”, a spus el. „Dar pentru a compara cu acele echipe [mari], un singur obiect de argint nu o schimbă. Suntem adolescenți în această competiție. Vrem să-l câștigăm, ne împingem.Cel mai bun mod este să simți acest tip de presiune.”

Guardiola a citat meciurile din Liga Campionilor de săptămâna trecută, când Manchester United a anulat un deficit de 2-0 pentru a elimina Paris Saint-Germain, iar Ajax a eliminat Real Madrid, câștigători din ultimele trei sezoane. „Trebuie să visăm și să îndreptăm cât mai sus posibil”, a spus el. „În același timp, trebuie să acceptăm că există și alte echipe care gândesc la fel, cu multă calitate și mult talent. Echipele engleze chiar acum – United, Tottenham sunt acolo – și nu putem nega cât de puternice sunt. În 90 sau 180 de minute se poate întâmpla totul și vrem să concuram împotriva lor.

„OK, suntem favoriți [împotriva lui Schalke], dar într-un singur meci se poate întâmpla orice. United a dat dovadă de un caracter incredibil, cu 10 jucători răniți. PSG este cu 20 de puncte în fața în liga, nimeni nu se aștepta.Ajax a mers la Madrid [și a câștigat cu 4-1]. Totul este deschis.”

Schalke a pierdut toate cele trei meciuri de când City i-a învins în prima manșă, dar Guardiola a fost de acord că 3-2 ar putea fi un scor periculos și a indicat spre prima manșă din sferturile de finală din sezonul trecut. împotriva lui Liverpool.

„Ultima dată după Anfield a trebuit să începem manșa secundă cu 3-0 în jos. Prefer [să conduc cu] acest scor, într-adevăr. Dar sunt 90 de minute, mai avem o treabă de făcut”, a spus el, apoi a făcut referire la eliminarea lui Nicolás Otamendi din Germania. „Am jucat 10 împotriva 11 timp de 20 de minute și am fost cu 2-1 în jos. Am fi putut să ieșim, am marcat și am revenit.Stau aici și cred că mai avem de lucru, acesta este sentimentul meu.”

Ilkay Gündogan este de așteptat să înceapă din cauza accidentării lui Fernandinho, dar mijlocașul german a spus că s-ar putea să nu fie de acord cu un nou contract.</p >

Tânărul de 28 de ani intră în ultimul an al contractului său în această vară. Poziția clubului este de obicei să nu permită acest lucru, deoarece un jucător ar putea pleca cu un transfer gratuit în vara următoare. Cu toate acestea, City se confruntă cu o potențială interdicție de transfer din cauza investigației FFP a Uefa, așa că nu este clar dacă s-ar face o excepție pentru a-și asigura un mijlocaș pe care altfel nu l-ar putea înlocui timp de un an.

A fost întrebat de ce trebuie să se angajeze încă. din nou către City, Gündogan a spus: „Acesta este ceva ce fiecare trebuie să decidă singur. Am 28 ​​de ani acum, așa că următorul meu contract poate [va] decide unde voi fi pentru sfârșitul carierei mele.Toată lumea se simte diferit.

„Poate că cineva are un sentiment interior de a merge la o nouă provocare sau de a schimba ceva. Dacă vedeți pe CV-ul meu puteți citi că sunt mereu deschis la provocări, dar este o situație personală.

„Acesta este ceva care nu este evident. Fiecare trebuie să ia propria decizie. După sezon vom sta și vom vorbi din nou. Ținta mea principală în acest moment este să merg la toate competițiile și să am succes.”

Gündogan a fost semnat în iunie 2016 după ce a suferit o accidentare gravă la genunchi și apoi a suferit o alta.Cu toate acestea, nu are nicio îngrijorare cu privire la rigorile jocului englezesc. „În fotbalul modern, mai ales dacă ai ambiții în interiorul tău, trebuie să demonstrezi că poți juca sub aceste cerințe, cu acest număr de jocuri și cât de intens este jocul”, a spus el. „În ultimii doi ani, după ce am venit aici cu o accidentare mare, am dovedit că pot juca mai mult de doi sau trei ani, așa că nu ar trebui să fie deloc o problemă.”