Oana Manea: “Ne vom bate pentru trofeul Ligii Campionilor cu ETO Gyor şi Krim Ljubljana“

“U” Cluj şi-a adus întăriri pentru preliminariile Ligii Campionilor. Carmen Cartaş, golgeterul campionatului în sezonul 2010-2011, va juca sezonul viitor sub comanda antrenorului Gheorghe Covaciu. În vârstă de 27 de ani, handbalista a îmbrăcat în ultimele nouă sezoane tricoul lui Cetate Deva. Ea a decis să se despartă însă de echipa din Hunedoara după ce a retrogradat.

La Cluj, au mai ajuns şi două componente ale lotului naţional de junioare, Abigail Vălean şi Alexandra Lup, iar ardelenii nu se opresc aici.

Meci cu scântei la Zalău! Supărată pe maniera de arbitraj de la amicalul cu echipa lui Gheorghe Tadici, antrenoarea Braşovului, Mariana Târcă, şi-a scos jucătoarele de pe teren.Partida a fost reluată după aproximativ 10 minute, iar handbalistele braşovene s-au impus cu 30-29.

MARIANA TÂRCĂ, antrenor Corona Braşov: “Este păcat ca în jocurile de pregătire să ai asemenea manieră de arbitraj. O fază în care o jucătoare a rămas jos, lângă arbitru, si care nici macar nu a bagat-o in seama, spune foarte mult.”

GHEORGHE TADICI, antrenor HC Zalău: “Vii, cheltui nişte bani, încerci să te pregăteşti şi ei, chiar dacă au fluierul în mână trebuie să se pregătească.”

Braşovul “s-a antrenat” pentru sezonul viitor în compania Zalăului.Din cele 3 partide disputate, una a fost câştigată de echipa lui Tadici, una s-a încheiat la egalitate, iar ultima a revenit braşovencelor.

MARIANA TÂRCĂ, antrenor Corona Braşov: “Avem nevoie de jocuri foarte puternice, ţinând cont că echipa din Zalău a jucat o finală anul trecut, ne ajută f mult în ceea ce ne dorim şi noi pentru acest sezon, o calificare în cupele europene.”

Handbalista echipei Oltchim Râmnicu Vâlcea, Oana Manea, a declarat, joi, că formaţia sa se va bate în actualul sezon pentru câştigarea Ligii Campionilor cu ETO Gyor (Ungaria) şi Krim Ljubljana (Slovenia).”Este multă muncă, dar eu zic că ne va fi benefică. Muncim pe toate planurile, fizic, tehnic, tactic. O să fie bine, eu aşa simt. Lotul este unul foarte bun, avem toate posturile bine acoperite, cu valori apropiate.Acum important este să formăm o echipă unită. Va fi un sezon crucial, aşa cum au fost şi sezoanele trecute. Noi am jucat numai în Liga Campionilor şi uşor nu ne-a fost. Ne vom bate pentru trofeu cu ETO Gyor şi Krim Ljubljana”, a spus Manea.

Vestergaard: “Nu ne vom baza prea curând pe Neagu“

Antrenorul echipei vâlcene, Jakob Vestergaard, a explicat care este situaţia handbalistelor de la Oltchim care nu sunt apte de joc sută la sută: “Cel puţin deocamdată Paula Ungureanu va juca în meciurile amicale, dar mai puţin pentru că forma actuală nu îi permite să ducă un meci de la un capăt la celălalt. Are nevoie să se antreneze şi să exerseze.Apoi pentru Paula va urma o perioadă de pregătire intensă deoarece are o competiţie serioasă la postul de portar, mai sunt în lot alte două jucătoare de valoare. În ceea ce o priveşte pe Cristina Neagu, avem nevoie de acceptul medicilor. Aşteptăm cu optimism verdictul controlului din septembrie din SUA. Nu văd o revenire foarte rapidă din păcate, chiar dacă a început să se antreneze uşor şi chiar să poată da pase uşoare.Patricia Vizitiu va trebui să treacă şi ea peste perioada de recuperare”.

Steluța Luca: “Nu se pune problema să joc iar“

Fosta handbalistă Steluţa Luca s-a antrenat normal în ultima perioadă şi a jucat în meciul amical dintre Oltchim şi CSM Craiova, dar spune că nu se pune problema să revină în teren la partide oficiale, ci doar ajută echipa în această perioadă în care lotul este puţin numeros. “Jacob m-a rugat să ajut puţin echipa pentru că ne lipsesc câteva jucătoare, cele plecate la Jocurile Olimpice, dar şi cele care au probleme medicale. De aceea am jucat 10, 15 minute cu SCM Craiova. M-am simţit bine, mă simt bine, dar asta nu înseamnă că voi reveni în teren la partidele oficiale. Este un moment în viaţă când trebuie să spui stop unor lucruri.Eu cred că am ales momentul retragerii exact când trebuia. Nu va mai fi o revenire. Uşor, uşor m-am adaptat chiar dacă la început credeam că vin la antrenament să mă antrenez ca jucătoare nu să fiu antrenor”, a spus Steluţa Luca, acum antrenor secund la formaţia vâlceană.

Campioanele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea ar fi trebuit să participe săptămâna viitoare la un turneu amical la Cluj-Napoca, dar aceasta a fost anulat. Oficialii clubului au găsit rapid o soluţie de rezervă şi au programat două meciuri amicale cu formaţia antrenată de Gheorghe Tadici, HC Zalău.Ambele întâlniri vor avea loc la Râmnicu Vâlcea, în Sala Polivalentă Traian, miercuri şi joi.

Etichete: oltchim oana manea