Evgheni Trefilov a fost dat afară de la naționala Rusiei

Selecţionerul reprezentativei feminine de handbal a României, Gheorghe Tadici, a anunţat lotul provizoriu de jucătoare convocate în vederea participării la Trofeul Carpaţi, care are loc la Oradea, în perioada 5-7 octombrie

Lotul României este următorul: Portari: Tolnai, Ungureanu, Smedescu, Nechita, Mureşan; Extreme stânga: Curea, Dincă, Hotea, Iuganu; Extreme dreapta: Nechita, Trif, Burghel, Pârvuţ; Pivoţi: Manea, Pintea, Agrigoroae, Apetrei; Linia de 9 metri: Meiroşu, Druţu, Vădineanu, Geiger, Briscan, Țăcălie, Băbeanu, Marin, Apipie, Chiper, Buceschi, Perianu, Varga, Mihalschi, Tiron.

Trofeul Carpaţi la handbal feminin va avea loc în acest an la Oradea, între 5-7 octombrie, România urmând să participe cu două echipe, alături de Ungaria şi Ucraina.

Reunirea echipei naţionale va avea loc în 25 septembrie, iar după efectuarea circuitului medical la INMS, reprezentativa se va cantona la Râmnicu Vâlcea. În cele câteva zile de pregătire, naţionala ar urma să dispute şi două meciuri amicale cu campioana Oltchim, după care se va muta la Oradea şi Arad, unde va întâlni Olanda, tot într-o dublă amicală.

Urmează Trofeul Carpaţi şi apoi o nouă reunire, la Timişoara, în 20 noiembrie. Între 23-26 noiembrie, echipa României va susţine două meciuri de verificare, cu Germania, la Dortmund, de unde va reveni din nou la Timişoara, pentru ultima parte a pregătirii dinaintea participării la CE din Serbia (2-17 decembrie).

Naţionala României va evolua în grupa D, cu Muntenegru, Rusia şi Islanda.

Etichete: tadici , handbal , trofeul carpati

Președintele FRH, Cristian Gațu, crede că Oltchim trebuie să cucerească neapărat Liga Campionilor în primăvara anului viitor.Până la duelurile din Champions League, campioana României joacă marți un meci amical în compania sârboaicelor de la RK Zajecar (ZAICIAR), în direct la Digi Sport 3, de la ora 19:00.

Accidentarea lui Amandine Leynaud reprezintă însă o lovitură grea primită de Oltchim, cu doar câteva zile înainte de startul noului sezon.Franțuzoaica va lipsi din poarta Oltchimului aproximativ șase luni și are sanse teoretice să prindă doar semifinalele Ligii Campionilor.

Fost portar al lui Oltchim și în sezonul trecut, Luminița Huțupan crede că echipa din Râmnicu Vâlcea poate cuceri trofeul european și fără Leynaud: “Chiar și cu accidentarea franțuzoaicei, sper că Paula și Silvia vor ajuta echipa foarte mult, iar apărarea să ajute poarta și împreună să câștige Liga Campionilor, pentru că așa investiții eu nu am mai văzut nicăieri”.

Etichete: cristi gatu handbal oltchim champions league , gatu oltchim portar leynaud tolnai paula ungureanu , oltchim vrea liga campionilor , oltchim obiectiv liga campionilor

Rusul Evgheni Trefilov a fost demis de la cârma naționalei feminine de handbal a țării sale, după 13 ani ca selecționer.Trefilov, care are 57 de ani, a cucerit cu Rusia titlul mondial în 2001, 2005, 2007 și 2009, jucând și o finală olimpică, 2008, pierdută în fața Norvegiei.

Demiterea a venit după ce reprezentativa Rusiei a fost eliminată la Londra în sferturile turneului olimpic, de Coreea de Sud.

Antrenor al echipei Lada Togliati, Trefilov a fost acuzat de către oficialii celorlalte echipe din Rusia că a făcut selecția preferențial, chemând la lot 8 handbaliste de la Lada. Ministrul Sporturilor din Rusia a primit o scrisoare deschisă de la toate cluburile, mai puțin Lada, acestea cerând îndepărtarea lui Trefilov.

Rusia face parte din grupa D la campionatul european de handbal feminin, din Serbia, alături de reprezentativa României. În aceeași grupă mai joacă Muntenegru și Islanda.România întâlnește Rusia în primul meci, pe 4 decembrie, la Vrsac.

Etichete: romania , rusia , handbal , europene , trefilov