Jablonec – Mlada Boleslav 2: 1, atacantul Dolezal câștigă acasă

„Am jucat cu echipa care are cea mai bună formă a ligii. Deci, cu atât apreciem mai mult victoria de astăzi. Este întotdeauna important să câștigi de două ori la rând acasă “, a declarat site-ul clubului dintr-o conferință de presă a antrenorului de la Jablonec, Petr Radu, care preda cel de-al 350-lea meci din liga cehă.

Mlada Boleslav, după eliminarea de joi în etapa a 3-a a Ligii Europene cu echipa română FCSB, lipseau atacatorii răniți Komlenko și Meshanovich, care au dat un hat-trick în ultima rundă împotriva Spartei. Jiří Klíma și Auer au primit o șansă în ofensivă.

„Mai ales vineri, a existat un asemenea scepticism în rândul jucătorilor și al clubului. Dar motivația a fost să joci bine în ligă și să câștigi din nou Cupa Europei.Este o altă pastilă amară pentru noi după eliminarea cupei “, a declarat Jozef Weber, antrenorul lui Mladá Boleslav.

În prima repriză, s-a jucat un meci echilibrat. În minutul al zecelea, șutul punctat al lui Holík s-a încheiat deasupra, iar cinci minute mai târziu, pe partea opusă, Hruby Budinsky a tras un șut grozav din spatele varului. Jovovic a luptat mingea lângă linie, l-a ghidat pe linia varului și l-a învins pe Gray cu un șut la sol. Mijlocașul muntenegrean a marcat prima dată golul competiției de la sfârșitul lunii martie.

Apoi a condus în mod inexact acasă Doležal, iar pe de altă parte oaspeții din mai multe centre înainte de pauză să nu pună în pericol semnificativ.După pauză, Mladoboleslavští a început atacul, dar în ofensivă au lipsit vizibil stâlpii răniți. După 65 de minute, echipa gazdă a executat o lovitură liberă și a marcat cu capul lui Doležal. Fulnek ar fi putut scădea în mai puțin de două minute, dar a ratat golul.

Oaspeții au reușit să dramatizeze meciul cu zece minute înainte de final. Buda a trecut la Ladislav, care nu a ezitat înaintea lui Hruby. Conducerea cu două goluri de Kratochvíl ar putea fi returnată lui Jablonec, dar tija lui a fost distrusă. Echipa gazdă a păstrat conducerea.

„Am pierdut, dar echipa a evoluat bine. Am ajuns la punctul de a nu schimba șansele. Din păcate am avut 0: 2 pentru superioritatea noastră.Dar în ceea ce privește jocurile, a fost bine. Singurul lucru care ne deranjează este rezultatul final. Dacă jucătorii vor performa astfel, atunci nu sunt îngrijorat pentru noi ”, a spus Weber. Am supraviețuit și am marcat un al doilea gol din semnalul repetat. Chiar și după aceea, Boleslav ne-a jucat și am reușit-o cu noroc până la finalul victoriei ”, a adăugat Rada.